Woensdag 23 juni is het eindelijk zover:
de eerste OBUG Oracle Cloud sessie is een feit!!

Het aantal Oracle Cloud klanten in de Benelux groeit gestaag. Ondanks de problemen met de COVID-19 pandemie zijn er toch veel klanten die er voor kiezen om Oracle Cloud te implementeren. Tevens zijn er veel bedrijven die op JD Edwards, EBS en Peoplesoft draaien en overwegen om in de toekomst over te stappen op Oracle Cloud. Redenen genoeg om de Oracle Cloud SIG op te zetten en verder te gaan uitbreiden.

Oracle Cloud Introductie

23 juni volgt de digitale start van de Oracle Cloud SIG. Michiel Aalpoel van Oracle zal uitleggen wat Oracle Cloud is,wat de voor- en nadelen zijn van het gebruik van Oracle Cloud. Michiel zal ook een aantal Oracle Cloud schermen tonen om de OBUG leden een goede impressie van Oracle Cloud te kunnen geven. Zeer interessant voor OBUG leden die meer willen weten over Oracle Cloud om in de toekomst een beslissing te maken of ze Oracle Cloud willen implementeren, of juist nog voor langere tijd op hun huidige systeem blijven. Maar deze sessie is ook zeer interessant voor OBUG leden die op Oracle Cloud zitten, die op Oracle Cloud zitten en overwegen om in de toekomst extra functionaliteiten te implementeren

Oracle Cloud ervaringen bij Vopak

Als tweede presentatie zal Vopak hun Oracle Cloud ervaring presenteren. Koninklijke Vopak N.V. is ’s werelds grootste onafhankelijke dienstverlener in tankopslag, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare bulk chemicaliën, gassen en olieproducten met een beursnotering op de MIDKAP. Vopak implementeert Oracle Cloud ERP bij 56 terminals in 19 verschillende landen, waaronder landen met complexe lokalisaties zoals Brazilië, China, Thailand, Mexico, en vervangt daarmee hun huidig systeem JD Edwards. Vopak begon met een pakketselectie in 2015 en zal Q1 2022 de volledige implementatie afronden. Gerben Schuurman en Marcel Mouw zullen jullie meenemen in de weg die Vopak heeft afgelegd en meer in detail treden over de complexe implementatie en de goede en slechte ervaringen met Oracle Cloud ERP.
Wil je weten wat voor inspanning het kost om Oracle Cloud te implementeren of wil je weten wat de Oracle Cloud ervaringen zijn van een klant die voor een aantal landen al 2 jaar draait op Oracle Cloud, dan is het zeker de moeite waard om deze sessie bij te wonen.

Sessie 3: Kramp implementeert Oracle Cloud, Michel Jipping vertelt van de overstap naar Cloud en de uitdagingen die daarbij kwamen en komen kijken. Zie ook het uitgebreide artikel onder Nieuws & Artikelen.