JD Edwards

Voor sommigen nog onbekend, maar JD Edwards is al decennia lang een ERP systeem dat zich blijft ontwikkelen. Net als bedrijven die in beweging zijn en hun activiteiten willen of moeten aanpassen, laat JD Edwards zien deze veranderingen te volgen en te ondersteunen waar nodig. De kracht en mogelijkheden die een bedrijf zoekt in hun core ERP systeem, zijn in hoge mate beschikbaar.

JD Edwards is platform onafhankelijk, wat inhoudt dat de onderliggende database los staat van de ERP applicaties. Dit stelt bedrijven in staat hun bestaande kennis van bijvoorbeeld Oracle of SQL te bljiven benutten. Daarnaast is het ERP systeem schaalbaar, van tientallen tot honderden gebruikers over één of meerdere modules. Wat nodig is, wordt geconfigureerd. En wat overbodig wordt, kan worden uitgefaseerd. De structuur van functionele applicaties met mutiple companies of currencies in combinatie met de configurabele inrichting, geeft de mogelijkheid van een enkelvoudig bedrijf of complexe meervoudige bedrijven in verschillende landen op één systeem. Van financiële service centers, groothandel of industriën, voedingsbedrijven, productiebedrijven of combinaties, JD Edwards wordt als core ERP ingezet en gebruikt.

De strategie die door Oracle is ingezet voor JD Edwards met een roadmap voor Applications en één voor de Tools, stelt bedrijven in staat om snel mee te gaan in technologiën met behoudt van de functionele basis. Technologische ontwikkelingen gaan razend snel en de User Experience wordt steeds belangrijker. De regelmatige tools updates volgen deze ontwikkelingen, zonder dat de onderliggende functionele applicaties wijzigen. Die functionele wijzigingen volgen hun eigen pad, waar bedrijven – indien gewenst – gebruik van kunnen maken.

Met zoveel mogelijkheden komen tevens de vragen. De Oracle Benelux User Groep biedt ook voor JD Edwards een platform waar de gebruikers en beheerders van verschillende bedrijven elkaar kunnen ontmoeten. In de jaren is gebleken dat de invloed van gebruikers groot kan zijn, getuige ook de aanwezigheid en toegankelijkheid van diverse Oracle JD Edwards development verantwoordelijken.

Elk bedrijf dat de behoefte heeft aan een ERP systeem, kan gebruik maken van JD Edwards. Wel of geen eigen IT, één of meerdere bedrijven, gewenste functionaliteiten, moderne en innovatieve technologie en bewezen oplossingen: gebruikers en ondersteunende partners vertellen graag hun verhaal.